Groep 1-2

Feest: Kerstmis

In de Kerst periode hebben wij de winkel: Jingle Bells ontworpen. We zijn begonnen met het maken van een hoekenplan en hebben opgeschreven wat we hier allemaal voor nodig hebben, wat we op school hebben, zelf kunnen maken en wat we mee naar school kunnen nemen. We hebben een prijslijst gemaakt, prijskaartjes verzorgd en vervolgens de winkel geopend. Mooie windlichten, kerstrozen, kerstklokken, kerstballen en slingers gemaakt. Daarnaast waren er ook kerstsokken en eigengemaakte kerstkaarten te koop in onze winkel. Veel  klanten kwamen Jingle Bells bezoeken en zijn goed geslaagd. Hierna werd er versierd in huis en de Kerstboom opgetuigd. Echt een feestje! Benieuwd? Neem een kijkje naar de foto's!

Kerstoptreden

Schaatsen groep 1-2

Groep 1-2 gingen vandaag op bezoek bij de schaatsbaan!

Kerst crea:

Er zijn prachtige kerststukjes gemaakt door de groepen 1 t/m 8. Samen zijn we sterk! Groot en klein helpt elkaar en we leren van en met elkaar.

Feest: Sinterklaas

Wat hebben wij genoten van de gezellige Sinterklaas periode. Ook vonden wij het een beetje spannend of Sinterklaas dit jaar weer naar de Valentijn school zou komen. Gelukkig heeft Sinterklaas ons bezocht en dit vonden wij een groot feest! Met 3 knappe pieten! Zie de foto's van de gezellige tijd in de klas.

Uitje naar Nationale Opera & Ballet

We hebben het gebouw van binnen en van buiten goed bekeken. Een prachtige rondleiding in de zaal gekregen en samen een stukje van een voorstelling gemaakt van de Notenkraker. Zie de foto's van het bezoek.

Uitje naar Tropenmuseum

Wij zijn op zoek gegaan naar alle dieren in het Tropenmuseum. Zij gaven een feest voor Kantjil het dwerghertje. We hebben een toch over de wereld gemaakt in het museum. Samen zoeken, kijken, zingen, dansen en fantaseren. Wij hebben genoten van dit feestje!

Samen spelen thema eten en drinken:

Met papa en/of mama hebben wij een heerlijke ruikerij en proeverij gehad. De smaken: zuur, bitter, zout en zoet hebben wij weten te onderscheiden. Hoe ziet het eruit, hoe ruikt het en hoe proeft het waren vragen die wij hebben besproken. Groente en fruit zelf gesneden en hiervan een lekkere salade gemaakt. Afgesloten met het maken van ons eigen broodje wat we in de middag lekker hebben opgegeten. Het was een geslaagde bijeenkomst.

Monsterboek

Vandaag hebben wij een bezoekje in de klas gehad van Alice Hoogstad. Zij is schrijfster en illustrator. Terwijl haar man het boek 'Monsterboek' vertelt maakte Alice een mooie tekening uit het verhaal voor de kinderen. Na afloop van het verhaal hebben wij onze eigen monsters gemaakt.

Kinderboekenweek

Om de Kinderboekenweek te openen hebben wij samen met groep 3-4 naar een spannende voorstelling gekeken van 'Spin en Spook'. Dit was stiekem best wel eng, maar gelukkig hadden we elkaar. Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in onze klas. Wij hebben prachtige, enge, griezelboeken in de klas waar we graag uit lezen en vertellen! Ook krijgen we hierdoor weer nieuwe ideeën om enge monsters of griezels te maken! Samen met zijn allen hebben wij een griezel herfstboom gemaakt. Hier zijn wij heel trots op! Onze boom groeit met spinnen, spoken en vleermuizen. Onze klas is al echt gruwelijk eng! Durf je een kijkje te nemen?

Spin en Spook

In de speelzaal werd door Marjo Dames het verhaal 'Spin en Spook' vertelt. Een spannend verhaal over een spin en een spook die anderen graag bang maken, maar wat hun nog niet altijd zo goed lukt.

Welkom in groep 1-2

Na een gezellige zomer zijn wij weer fijn van start gegaan! De foto's geven weer waar wij de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. Momenteel zijn wij hard aan het werk rondom het thema 'Allemaal mensen'. Zowel in het Nederlands als in het Engels weten wij al heel veel. Neem een kijkje in de klas naar onze Engelse boom, die groeit ieder thema